TÖRTÉNETÜNK

Hobbiból hivatás


Már 1987-ben szenvedélyesen kutattuk Stájerország és Salzburg különböző folyóit, hogy evezhessünk rajtuk. Az első felszerelések falapátokból, jégkorongos sisakokból, mentőmellényekből, fürdőruhából és egy Metzeler Mammut márkájú raftból állt.

Az első úszásaink után az Enns olvadékvizében ruháztunk be neoprénruhákba is. 1987-ben főleg barátok voltak akikkel vadvízi túrákat szerveztünk. Egy évvel később már vendégeknek is tudtunk ilyen túrákat ajánlani.

1988/89. Túrák az enns felső szakaszán Mandlingtől Schladmingig elsősorban hotelvendégeknek

1990. Az első raftingbázis a Gesäuse-ben régi amerikai katonai sátrakkal

1992. A bázisunk alapítása Johnsbachban a Gasthof Donnernél. A bázis folyamatos fejlesztése a következő években.

2002: A Gesäuse Alpinpark megépítése, egy alpin élménypark mely mindössze 5 percnyi sétára fekszik a Johnsbachi bázisunktól.

2006: A második bázisunk megnyitása Golling bei Salzburgban. ezzel jelentősen megnőtt a programajánlatunk, főleg a canyoning területén.

2009: A Gesäuse Alpinpark továbbépítése  új Flying Fox-Zipline szakaszokkal.

2010: Megvásároltuk az „útkezelő házat“ a Gesäuse Nemzeti Parkban és átépítettük Gesäuse Riverhouse-nak, egy kulcsosház vendégeknek és barátoknak. Alvóhely 15 személynek, grillterasz, tűzrakóhely, konyha, zuhanyzó, stb.

2011: A Salza bázis megnyitása közvetlenül a Stájer Salzán a Wieberlauf kemping területén.
A programok bővítése a kajakiskolával. (www.kajak-austria.com)

2015/16: Az egykori "Reiflingerhof" vendéglő megvásárlása a Salza völgyben és átépítése modern Hostellé a hozzátartozó bázissal és kajakiskolával.