Magányos harcosból Csapat!

Ami 1988-ban egy rafthajóval és 10 mentőmellénnyel kezdődött mára Ausztria egyik legismertebb outdoorcégévé fejlődött.

Az AOS (Adventure Outdoor Strobl) – rövidítés mögött egy családi vállakozás, és két generációnyi vadvízi- és kalandsport áll. Az évek alatt kínálatunkat folyamatosan bővítettük és bővítjük, de emellett a minőségben a lehető legmagasabb elvárásoknak is megfelelünk. Mindegy, hogy a felszerelésről vagy a munkavállaóink képzettségéről van szó a vendégeink biztonságába és elégedettségébe fektetünk. Nálunk a kezdő kajakosok nem ősrégi elhasznált hajókban ülnek, hanem top hajókba a legmodernebb felszerelésben.

Bázisként Ausztriaszerte három támaszpontunk is van:

Gesäuse bázis Johnsbachban / Gesäuse Nemzeti Park (Rafting az Ennsen, Canyoning, Alpinpark)
Salza bázis 2016. Május 1-től a teljesen új AOS Adventure Hostel (Rafting, Canyoning, Kajakiskola)
Golling bázis Salzburg mellett (Rafting, Canyoning)

TÖRTÉNETÜNK

Hobbiból hivatás


Már 1987-ben szenvedélyesen kutattuk Stájerország és Salzburg különböző folyóit, hogy evezhessünk rajtuk. Az első felszerelések falapátokból, jégkorongos sisakokból, mentőmellényekből, fürdőruhából és egy Metzeler Mammut márkájú raftból állt.

Az első úszásaink után az Enns olvadékvizében ruháztunk be neoprénruhákba is. 1987-ben főleg barátok voltak akikkel vadvízi túrákat szerveztünk. Egy évvel később már vendégeknek is tudtunk ilyen túrákat ajánlani.

1988/89. Túrák az enns felső szakaszán Mandlingtől Schladmingig elsősorban hotelvendégeknek

1990. Az első raftingbázis a Gesäuse-ben régi amerikai katonai sátrakkal

1992. A bázisunk alapítása Johnsbachban a Gasthof Donnernél. A bázis folyamatos fejlesztése a következő években.

2002: A Gesäuse Alpinpark megépítése, egy alpin élménypark mely mindössze 5 percnyi sétára fekszik a Johnsbachi bázisunktól.

2006: A második bázisunk megnyitása Golling bei Salzburgban. ezzel jelentősen megnőtt a programajánlatunk, főleg a canyoning területén.

2009: A Gesäuse Alpinpark továbbépítése  új Flying Fox-Zipline szakaszokkal.

2010: Megvásároltuk az „útkezelő házat“ a Gesäuse Nemzeti Parkban és átépítettük Gesäuse Riverhouse-nak, egy kulcsosház vendégeknek és barátoknak. Alvóhely 15 személynek, grillterasz, tűzrakóhely, konyha, zuhanyzó, stb.

2011: A Salza bázis megnyitása közvetlenül a Stájer Salzán a Wieberlauf kemping területén.
A programok bővítése a kajakiskolával. (www.kajak-austria.com)

2015/16: Az egykori "Reiflingerhof" vendéglő megvásárlása a Salza völgyben és átépítése modern Hostellé a hozzátartozó bázissal és kajakiskolával.

Miért velünk?

Minőség

A vendégeink ránk bízzák az életüket. A vadvízi-, canyoning- vagy hegyitúrák az élmények hihetlen spektrumát nyújtják, de időnként jelentős rizikóval járnak. A legkevesebb vendég ismeri fel a potenciális veszélyhelyzeteket, de elvárja az abszolút „adrenalinsokkot“. Természetesen lehetőséget adunk rá, hogy átélje, de csak olyan mértékben, hogy még objektíven fel tudjuk mérni a veszélyeket és el tudjuk dönteni hova is tart a túra.

Természetesen nyilvánvaló számunkra,hogy egy jól elkészített honlap vagy prospektus alapján gyakran nehéz egy outdoorcég minőségére következtetni. De figyelembe véve, hogy a vendég teljesen a túravezetőjére hagyatkozik érdemes kicsit a színfalak mögé lesni. A legolcsóbb ajánlatnak is megvan gyakran a „maga ára“.

32 év tapasztalat

Lassan már mindent átéltünk, amit lehet az outdoorsportban az elmúlt több, mint 30 évben. Balesetek, időjárási viszontagságok, robbanászerűen fejlődő sportok, törvényi változások, stb. A tudás és a tapasztalat kiegészítve egy kis érzékkel, amit az évek folyamán megszereztünk, ebből profitálnak vendégeink.

Motivált és magasan képzett alkalmazottak

Ha a guideod egy rafttúrán navit használ az kicsit gyanús. A cool, vagány srácok és csajok nem feltétlenül a legjobb guideok. Ha a guideod arról mesél, hogy éppen most tért vissza egy kajaktúráról a Zambéziről, Chiléből, Új Zélandról vagy Mexikóból, a Swift Water Rescue tanfolyamot sikeresen elvégezte, a Koppentraunt, Lammeröfent, Ötz-öt vagy Sannat guideként ismeri, akkor már nyugodtabban várhatod a következő zúgót. A guidejaink közül sokan büszkélkedhetnek hasonló névjeggyel, és próbáljuk újoncainknak is biztosítani a lehetőséget a legjobb tanfolyamok elvégzéséhez. Guidejaink a lehető legmagasabb szintű nemzetközileg is elismert és a helyi szabályozásoknak is megfelelő végzettségekkel rendelkező profi extrém sportolók, szponzorált expedíciós kajakosok. Többen a Nemzetközi Raftingszövetség legmagasabb szintű IRF 4 Guide, Tripleader és Instructor végzettségével rendelkeznek, melyeket a Zambézin, Chilében, Norvégiában vagy egyéb extrém vízeken szerezték. Az sem ritka nálunk, hogy a srácok egy teljes vízen töltött nap után gyorsan még egyszer raftba pattannak közösen pihenésképpen vagy kajakkal gyorsan lejönnek valahol- ez is mutatja, hogy Guidejainknak ez nem csak egy munka, hanem szórakozás, életstílus és szenvedély.

Ugyanez vonatkozik a canyoning- vagy hegyisport területére is. Majdnem minden guideunk a hegyi mentőknél vagy a canyoning mentőknél is szolgál és így rendszeresen találkozik extrém szituációkkal.

Csapatszellem és motiváció jellemzi csapatunkat- így volt pl a 2007-es Zambezi túrán is, 12 guideunk csatlakozott. 2012. telén szintén 5 guideunk és még kedves irodistánk, Cati is részt vettek egy izgalmas kajakos kalandon Chilében és Peruban.

Egy összeszokott, kompetens csapat szinte családias hangulatban nagyon fontos nekünk, hogy a vendégeinknek a lehető legjobb élményt nyújthassuk.

Hozzáértő ügyintézők már a túra előtt

Nem egy Call-Centert működtetünk, ahol a vonalon lógva várakozik és a végén pont ugyanannyit tud, mint előtte, se nem élménykuponárus, ahol valószínűleg pont ugyanannyit, vagy akár többet  tud az extrém sport programokról, mint a beszélgetőpartnere.

A főhadiszállásunk a „hivatali“ időben nyitva van és kompetens alkalmazottak ülnek ott, akik tudják milyen érzés felvenni egy neoprénruhát, minden programot ismernek és így megfelelő tájékoztatást tudnak nyújtani. Többnyire a szabadnapjaikon szívesen cserélik az egerüket lapátra, hogy egy kicsit ők is a habok közé vessék magukat. Mindenesetre mindig igyekszünk a vendégeink minden kívánságát teljesíteni és ezekkel kapcsolatban minden kérdésüket a legmagasabb elvárásoknak megfelelően kezelni.

Transzfer

A cégünk természetesen a szolgáltatásokat magas szinten kínálja, így komplett saját tulajdonú járműpark áll rendelkezésünkre a kajakos utánfutótól a kisbuszainkon át a nagy 60 személyes buszunkig. Így a  nagyobb csoportok mozgatása sem okoz problémát, kényelmesen megoldjuk elkerülve ezzel a kellemetlen várakozásokat a bázisokon vagy a kiszállóhelyeknél. Különösen a hidegebb napokon kedvelt ez a szolgáltatásunk.

Három outdoorközpont

A két Stájerországi és a Salzburgi outdoor bázisainkkal képesek vagyunk vendégeinknek ajánlatainknak egy igen széles repertoárjával szolgálni.

Elégedett vendégek

Ez volna néhány az erősségeinkből, amelyek remélhetőleg meggyőzik az érdeklődőket, hogy vendégeink közt üdvözölhessük őket. Sokan már több, mint 30 éve minket választanak, reméljük nemsokára Ti is közéjük tartoztok.