Időtartam: 3-4 óra Transzfer: Saját gépjárművel
 • Áttekintés
 • Foglalás

Bruckgraben

A Bruckgraben Ausztria legszebb kanyonjai közé tartozik (és a leghosszabb). Évmilliók alatt a víz művészien formálta ezeket a csodás sziklákat. Egy sportos séta után a beszállóhelyhez a túra számos ereszkedéssel, csúszdával és felejthetetlen atmoszférával jutalmaz meg minket.

A Bruckgraben canyoningtúra programja a Gesäuse Nemzeti Parkban Stájerországban:

Korán reggel nyolckor találkozunk a bázison, ahol megkapjuk a szükséges felszerelést (neoprénruha, -cipő, -dzseki, -zokni, canyoning sisak és beülő) és megismerkedünk a túravezetőnkkel. Ezután egy rövid autózás következik a túra parkolójához. Itt jön az első sportos része a túrának: a 1,5 órás hegyiút a kanyon bejáratához jó kondíciót igényel a résztvevőktől.

Ausztria egyik leglenyűgözőbb kanyonja

A fárasztó hegyiút és a túravezető oktatása után végre kezdődik az igazi kaland. Rövidebb mászószakaszok, csúszdák és ereszkedések követik egymást, mielőtt elérjük a Bruckgraben igazi szűk részét. Innen viszont nincs már visszaút, csak lefelé a kanyonon keresztül! Ritkán éri napfény néhány részét ennek a nagyszerű szurdoknak. Ereszkedést ereszkedés követ gyakran nehezen járható terepen. Jó kondícióra és lépésbiztonságra van szüksége a résztvevőknek. Nemcsak  a túra maga egy különleges élmény, hanem a táj is felejthetetlen.

A Gesäuse favágóinak nyomában

Különösen izgalmas a faúsztatók és régi gátjaik nyomait látni, akik a farönköket évszázadokkal ezelőtt keserves munkával a kanyonba leverték és a fa szállításárahasználták. Kb. 3-4 órás kanyontúra után érjük el az Enns folyó partját. Innen kb. 20 perc könnyű séta a kiindulási pont. Forró napokon az utolsó métereket vissza a parkolóig úszva is megtehetjük csodás kilátással a Gesäuse hegyeire!

Egy sportos kihívás Ausztria leghosszabb és egyik legszebb kanyonjában!”

Szolgáltatások

 • magasan képzett, tapasztalt, főállású canyoning túravezető
 • teljes modern minőségi canyoningfelszerelés (ruha, sisak, beülő, stb.)
 • oktatás
 • ingyenes fotók a túráról – jelezd túravezetődnek, ha kéred!
 • Foglalás első lépés
  Érkezés
  Vége
  Csoportméret
  Ár
   
 • Foglalás első lépés Válassz
  Érkezés
  Vége
  1 - 8 Személyek
   
  Elérhető helyek 8

  Létszám ( 1 - 8 Személyek ) 120 /fő

  - +